Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Затвориха скандалното сметище в община Родопи
20 Юли 2016
Във вторник Общинският съвет на Родопи взе решение за отмяна на кметската заповед, но това не спря днешната акция
Комисия на Община Родопи влезе с полиция в сметището за строителни отпадъци край пловдивското село Първенец. Кметът Пламен Спасов разпореди изземане на имота, който е публична общинска собственост, след като фирмата, която стопанисва сметището, отказа да напусне и потърси правата си в съда. Във вторник Общинският съвет на Родопи взе решение за отмяна на кметската заповед, но това не спря днешната акция.

Запечатваме офиса на фирмата и от днес сметището няма да работи, каза главният юрист на община Родопи Борислав Топов:

Мотивите са, че до този момент сметището е ползвано безвъзмездно от дружество със 100% общинско участие, което досега го е стопанисвало без да има правно основание за това.

Според кмета Пламен Спасов сметището е предоставено за управление на фирма "Спектър" преди 12 години с решение на Общинския съвет, но само до провеждането на търг или конкурс. До момента такива не са се състояли. Като основание за заповедта си Спасов изтъкна и нередности в работата на фирмата, заради които Общината е била глобявана два пъти от екоинспекцията в Пловдив с 60 хиляди лева. Изпълнителният директор на дружеството Милко Бакалов отрече тези твърдения:

Такива глоби аз не знам да има фирмата. Единственият акт, който ни е създаден, е за 7 хиляди лева и ние в момента го обжалваме. 

Бакалов подчерта, че дружеството има сключени договори до края на годината да приемат строителните отпадъци на няколко големи фирми за близо 120 хиляди лева. Делото, което фирмата е завела срещу кметската заповед, е насрочено за септември в Пловдивския административен съд. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.