Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Втора седмица продължава мъртвото вълнение на морето
27 Юни 2016
Червеният флаг по плажовете предупреждава летуващите за невидимите опасности в морето и въпреки това има трагични инциденти
Втора седмица продължава мъртвото вълнение на морето по Южното Черноморие. Червеният флаг по плажовете предупреждава летуващите за невидимите опасности в морето и въпреки това има трагични инциденти, съобщава БНР.

Твърде рано и необичайно за юни морето се разбунтува, появиха се ветрови вълни и подводно течение, което тегли навътре. Има дълбоки подводни ями, разказват спасителите. Те виждат като основен проблем изборът на мнозина да летуват на неохраняеми плажове. 

Има остатъчно вълнение от мъртвото вълнение и трябва да се внимава, съветват спасителите, според които неспециалистите трудно разпознават това явление. Мъртвото вълнение не е водовъртеж и не завлича към дъното, а дърпа навътре в морето, защото е перпендикулярно на брега. Краткотрайно е и се движи с голяма скорост по повърхността на водата.

Дори добрите плувци не разбират как можеш да се удавиш толкова близо до брега, затова мъртвото вълнение е толкова опасно, предупреждават специалистите.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.