Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
59 души на висши длъжности не са обявили доходите си
21 Юни 2016
59 от задължените лица не са декларирали имуществото си в срок, съобщават от Сметната палата
Общо 59 души на висши длъжности не са обявили изискваната по закон информация за своите доходи и имущество през миналата година.

Имуществени декларации и уведомления за липса на промяна в имотното състояние са подадени от 7 хиляди лица. 59 от задължените лица не са декларирали имуществото си в срок, съобщават от Сметната палата. 26 са членове на ръководни и контролни органи на политически партии, 14 са съдии, 7 са прокурори, и 7 са кметове и заместник-кметове. Справка в регистъра на Сметната палата сочи, че сред депутатите имуществена декларация в срок не е подал единствено Георги Кадиев. Той коментира за "Хоризонт":

Чист пропуск от моя страна, тъй като имах дълго пътуване през април, след това отсъствие от работа, поради заболяване, типично по български оставих всичко за последния момент. И в крайна сметка подадох декларацията някъде около 15 май, ако не се лъжа, което по никакъв начин не ме оправдава и си понасям последствията.

Декларации не са подадени и от четирима изпълнителни директори на изпълнителни агенции, включително от освободения вече Цветелин Цветанов, на Автомобилната администрация. В случаите на неподадена декларация Сметната палата уведомява НАП, в чиито компетенции е предприемането на последващите мерки. Санкцията за неподадена декларация е от хиляда до 1 500 лева. В шестмесечен срок Сметната палата ще провери достоверността на обявените в декларациите факти.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.