Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Алфа Рисърч: Избирателната активност на президентски избори ще е 60%
21 Юни 2016
Бойко Борисов запазил позицията си на най-одобряван партиен лидер, а премиерският му рейтинг - 32%
Близо 60% от българите казват, че ще гласуват на президентските избори, въпреки че все още няма обявени кандидати, сочи последното проучване на агенция „Алфа Рисърч“. То е тримесечно.

Продължава кризата на доверието към основните държавни институции, отчитат социолозите от „Алфа Рисърч“. Според тях тази криза дава храна за популистки послания. Бойко Борисов запазил позицията си на най-одобряван партиен лидер, а премиерският му рейтинг - 32%, е близък до този в края на двегодишния период от първото правителство. Най-одобряваните министри в кабинета му са регионалният Лиляна Павлова и на еврофондовете Томислав Дончев. Неочаквано силно, предвид електоралния потенциал на социалистите, стартира новият лидер на БСП Корнелия Нинова. 18 на сто е доверието в нея. С позициите си по вота на българите в чужбина, лидерите на Патриотичния фронт поляризират силно общественото мнение, а тези на Реформаторския блок остават с ниска подкрепа. След месеци застой електоралната картина има малки признаци на промени. ГЕРБ продължава да е първа политическа сила, но БСП бележи лек ръст, както и националистическите формации. Реформаторският блок започва да губи енергията си от участието си във властта и се отмества леко надолу.

Изследването на „Алфа Рисърч“ е проведено в периода 8 -14 юни.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.