Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кмет обжалва заплатата си
4 Май 2016
Маргарита Иванова смята, че определената й от Общинския съвет месечна заплата от 450 лева е несправедливо ниска
Кметът на бобовдолското село Бабино Маргарита Иванова, издигната от ГЕРБ, обжалва в съда определената й от Общинския съвет месечна заплата от 450 лева като несправедливо ниска за работата, която полага в едно от трудните села в общината. Делото е безпрецедентно за региона, съобщава БНР.

Според данните от последното преброяване в Бабино живеят 229 души, но селото е много оживено заради въгледобива. Над 30 автобуса с миньори минават през селото всеки ден. Трафикът натоварва много работата на кмета по поддръжката на инфраструктурата. Всекидневните проблеми са много, твърдят местните хора. Административният съд в Кюстендил обаче отхвърли жалбата на Маргарита Иванова като неаргументирана и постанови тя да плати 200 лева разноски по делото. Решението подлежи на обжалване. 

И други кметове на населени места в района са водили дела заради ниските си заплати. По неофициални данни над 80 на сто от работещите в администрацията получават минималното възнаграждение. В същото време кметът на Бобовдол Елза Величкова се подписва под заплата от 1 900 лева. Възнагражденията на селските кметове са от 420 до 800 лева, а най-зле платените управници също ще търсят правата си в съда.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.