Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Повдигнаха обвинение на шофьора, който уби жена на пешеходна пътека
4 Май 2016
Обвинителният акт е за причиняване на смърт поради непредпазливост, но заради бягството случаят е квалифициран като особено тежък
Окръжната прокуратура в Стара Загора повдигна обвинение на шофьора, който уби на пешеходна пътека в Стара Загора възрастна жена и рани сестра й, а после избяга от мястото на произшествието.  

Обвинителният акт е за причиняване на смърт поради непредпазливост, но заради бягството случаят е квалифициран като особено тежък. На 11 февруари тази година на пешеходна пътека до магазин "Практис“ 51-годишният Ангел не пропуска преминаващите жени, нито намалява скоростта на автомобила, която е била около 55 км в час. В резултат на това убива едната жена на 65 години и причинява средна телесна повреда на другата. Служителят от общинското звено за охрана не спрял, продължил движението си по булевард "Славянски“ и отишъл на работа, като укрил автомобила и предприел действия по заличаване на следите от инцидента. Открит е от разследващите полицаи на 26 февруари. Според резултатите от техническата експертиза убиецът е могъл да предотврати настъпването на произшествието, като спре колата. По време на разпитите е изразил съжаление за случилото се и е признал вината си. По делото са разпитани 21 свидетели, приложени са писмени доказателства и експертизи. Предстои Окръженият съд в Стара Загора да насрочи съдебно заседание по делото.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.