Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Калфин: Пенсионните дружества трудно ще се справят със задачата да плащат втора пенсия до живот
27 Април 2016
Той припомни, че сега законът го изисква и призова пенсионни фондове да кажат дали могат да се справят със задачата
Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин смята, че пенсионните дружества трудно ще се справят със задачата едновременно да плащат втора пенсия от индивидуалната партида и това да е до живот. Той припомни, че сега законът го изисква и призова пенсионни фондове да кажат дали могат да се справят със задачата: 

Аз като социален министър се интересувам от това хората какви пенсии получават, пенсионният фонд каква сума ще изплаща на бъдещите пенсионери, защото инвестицията в пенсионния фонд е за сметка на намаляване на пенсията от солидарния фонд от НОИ. По какъв начин той ще организира това нещо да се случи, ако имат проблем, нека те да излязат с този проблем и да го обяснят, за да могат хората да имат пълна картина.

Социалният министър припомни, че още през миналата година Комисията за финансов надзор е анонсирала, че се готвят промени във втория пенсионен стълб и сега е нелогично да се иска поредно отлагане заради стрес тестовете на пенсионните компании: 

Стрес тестовете се отложиха. Трябваше да станат заедно с банките в началото на тази година и да приключат до лятото. Те ще започнат лятото и ще приключат към края на годината. Трябва ли да забавим цялото законодателство с това нещо, но тук да излязат фондовете и с малко по-спокоен тон ми се струва, че трябва да обясня какво очакват. Какво могат те да правят и какво не могат да правят, в случая този глас ми се губи. Това е процедурата на питане в момента.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.