Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Променят Закона за енергетиката до края на юни
3 Април 2016
Тези промени ще бъдат свързани изцяло с пълната либерализация на електроенергийния пазар
Въпреки че от 1 април всеки битовите потребители имат право да купуват електроенергия от свободния пазар, се налагат още законови промени, които ще бъдат готови до края на юни, обясни в предаването “Неделя 150“ на БНР министърът на енергетиката Теменужка Петкова:

След като имаме яснота по модела за пълна либерализация на електроенергийния пазар и след като сме изяснили всички тези етапи, през които трябва да се премине, ще бъдат направени и промени в Закона за енергетиката, като тези промени ще бъдат свързани изцяло с пълната либерализация на електроенергийния пазар и отделните роли на всеки един от участниците в този процес - на производителите на електрическа енергия, на доставчиците, на потребителите. До края на месец юни трябва да имаме и променен Закон за енергетиката.

Няма официална информация, че България е изгубила арбитражното дело за АЕЦ "Белене", съобщи още енергийният министър:
Докато не излезе окончателното решение на Арбитража е добре да не  се коментира тази тема - това е един много сложен Арбитраж и едно много сложно дело, като ние сме осигурили адекватна правна защита и много се надяваме на справедливо решение от страна на Арбитража, но към настоящия момент няма никаква официална информация за решението.

Четири месеца трябва да продължат сондажите в шелфа на Черно море за залежи на нефт и газ, обясни още министър Петкова:
Факт е, че първоначалните геоложки проучвания във връзка с блок "Хан Аспарух" и във връзка с блок "Силистар" са много оптимистични и когато бъде направен този първи сондаж, тогава  ще видим какви ще бъдат резултатите от него.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.