Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Температурни рекорди във Велико Търново и Силистра
14 Февруари 2016
Високите температури през февруари за Велико Търново не са необичайно явление
Температура 18,1 градуса е измерена днес в Силистра. Според статистиката на метеорологичната обсерватория в крайдунавския град това е местен температурен рекорд. Най-високата температура досега за датата 14 февруари в Силистра е била измерена през 1978 г. - 17.6 градуса. Температурата на водата на Дунав в акваторията на Силистра днес е 5.6 градуса.

Температурен рекорд от близо 22 градуса е измерен днес и във Велико Търново. За първи път на 14 февруари термометърът показва 21.8 градуса на сянка, каза за БТА Валери Стефанов от хидрометеорологичната обсерватория в областния град. Той посочи, че най-високата температура, измерена на днешния ден е била през 1960 година, когато живакът е отчел 19,6 градуса. По думите му високите температури през февруари за Велико Търново не са необичайно явление и прогнозира, че през първите два дни на идната седмица може да се очакват нови температурни рекорди.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.