Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Турската артилерия бомбардира позиции в Северна Сирия
14 Февруари 2016
Напрежението нараства, по границата на Турция със Сирия. Обстрелвани са цели по кюрдски позиции и по силите на режима на Башар Асад
Турската армия нанесе удари по кюрдски цели и по силите на режима на Башар Асад в Сирия при два отделни инцидента, съобщиха късно снощи информационните агенции.

Според източници на Анадолската агенция, турската артилерия е отвърнала на обстрел от района на град Азаз в провинция Алепо в Северна Сирия. Наблюдатели подчертават, че напрежението нараства, по границата на Турция със Сирия има артилерийски престрелки. 

Според представител на Сирийския център за наблюдение на човешките права, турската армия е подложила на обстрел няколко района в провинция Алепо, включително и района на военното летище Манак, които бяха превзети от сирийските милиции, след като оттам са били изтласкани терористите от Ислямска държава.

Турският премиер Ахмед Давутоглу потвърди,че турската армия е нанесла удари по обекти на кюрдските сили. По думите му те са били извършен в отговор на  обстрел на сирийските кюрдски милиции и съгласно правилата за използване на сила при такива условия.

Давутоглу настоя сирийските кюрди да се изтеглят от областите в близост до турската граница и  заяви:
Ние ще продължим ответните действия в рамките на приетите ангажименти за нашата сигурност и защита,докато сирийските кюрдски милиции не напусне района.

Междувременно, турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу коментира, че е възможна съвместна сухопътна операция на Турция и Саудитска Арабия срещу "Ислямска държава" в Сирия. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

69
14 Feb, 2016 | 21:02

Чували са за дума "бомбардирам", но не са били в час по български език, когато са преподавали как се пише.
А иначе проблема е масов - и по телевизии, и по радиа, да не говорим за сайтовете, навсякъде цари неграмотност. Със сегашното състояние на образованието друго не се и очаква, чакайте да видите след 10-15 години какво ще бъде!

0u7s1d3r
14 Feb, 2016 | 16:37

Георги, взе ми думите от клавиатурата. Пише се "бомбардирам"

Георги
14 Feb, 2016 | 15:50

Да сте чували случайно, че в българския език няма дума "бомбандирам"? (справка: произволен речник)


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.