Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Данъчните погнаха фирмите на Пеевски
13 Февруари 2016
Проверката е образувана заради последните сделки, свързани с него и произхода на средствата, с които са финансирани
Данъчна проверка е започнала на фирмите на депутата от ДПС Делян Пеевски, потвърдиха пред "Хоризонт" от Националната агенция за приходите. Проверката е образувана заради последните сделки, свързани с него и произхода на средствата, с които са финансирани.

Делян Пеевски е собственик на 90% от капитала на "НСН инвестмънт", а останалите 10% са на майка му Ирена Кръстева. Именно чрез това дружество се планира покупката на 50% от "Техномаркет", който е част от фирмите, кредитирани от Корпоративна търговска банка и върху чиито активи има запор. Сделката вече е разрешена от Комисията за защита на конкуренцията и ще бъде осъществена след отпадането на запора върху веригата, наложен от Софийския градски съд по искане на синдиците на КТБ. Чрез фирмата си Пеевски може да придобие и фалиралия завод "Химко" Враца. 

Сред активите на фирмата, притежавана основно от Пеевски, са акции от "Булгартабак" и от дружеството "Юрий Гагарин". 

През 2015 година Делян Пеевски е подал уведомление, че няма промяна в имуществото си. В декларацията, подадена през 2014 година, фигурира банков влог за 17 000 лева, но не и участие във фирми. Това не съвпада и с информацията, публикувана от синдиците на КТБ. 

В Търговския регистър името на Пеевски излиза като съдружник в "НСН инвестмънт" и в "Био Уотър". Там отново е съдружник с майка си Ирена Кръстева, като двамата имат равни дялове. 

В отговор Делян Пеевски заявява, че не е информиран за данъчна проверка срещу него и фирмите, в които има участие. Пеевски поставя и въпроса дали Националната агенция за приходите ще провери "със същото усърдие" и бизнеса на Иво Прокопиев. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.