Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Публикуваха имената на политици, магистрати и партии със сметки в КТБ
9 Февруари 2016
В списъка с физическите лица, които трябва да декларират имуществото си, се виждат имената на редици магистрати, депутати, кметове и общински съветници

Синдиците на Корпоративна търговска банка публикуваха списъците с имената на политици, магистрати и на партии, които са имали пари в банката. Оповестен е и списък с търговски дружества, имали депозити и кредити в банката, обявена в несъстоятелност.

Всички кредити, изтеглени от "Булгартабак" за периода от 2009 до 2014 г, са погасени, става ясно от поредния публикуван списък от синдиците на Корпоративна търговска банка. Става дума за десетки милиони левове, изтеглени през годините. Влоговете на предприятието обаче надхвърлят многократно погасените заеми.

Редица финансови институции, включително банки, финансови фондове и застрахователи, имат пари в КТБ. В списъка с физическите лица, които трябва да декларират имуществото си, се виждат имената на редици магистрати, депутати, кметове и общински съветници. Очаквано там присъстват сметките на министъра на културата Вежди Рашидов, както и на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Влогове в КТБ са имали редица експерти или техни близки, участвали в държавни енергийни дружества и ресорната регулаторна комисия. Също така има множество имена на представители на ДАНС, прокуратурата и съдилищата в страната. От публикуваните списъци се вижда, че съпругата на подуправителя на БНБ Димитър Костов – Елка, е имала трудови взаимоотношения с КТБ.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.