Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Борисов: Най-логично и най-честно към бежанците е да затворим границите
4 Февруари 2016
Да се движат само по официален път със снемане на пръстови отпечатъци
Според премиера Бойко Борисов парите от България в подкрепа на Сирия са символични, но за страната ни е важно да има обща политика спрямо съседните на конфликта държави. Пред кореспондента на БНТ Владислав Велев, Бойко Борисов коментира: 

Ако трябва с едно изречение да го кажа, ще плащаме на развитите страни за това тези хора да строят корпуса на тези региони в близост до самата Сирия. Европейските страни харчат огромен финансов ресурс. Самите бежанци с всичките си спестявания и покъщнина, с които са тръгнали, обедняват и в един момент ги връщаме обратно и без пари. Затова най-логично и най-честно към тези хора е да затворим границите, да се движат само по официален път със снемане на пръстови отпечатъци. Това им предлагаме. Отдавна трябваше да се стигне до този извод - каза Борисов в Лондон, където е за участие в донорската конференция за Сирия. 

Подкрепата на България за справяне с последиците от кризата в Сирия през тази година ще достигне 400 хиляди евро. Парите са както за бежанците, които се намират у нас, така и за участия в различни инструменти на Евросъюза, обави премиерът Бойко Борисов. В изказването си пред форума премиерът подчерта, че България е солидарна с държавите, поели основното бреме за осигуряване на подслон, храна и медицинска грижа за бежанците. 

На въпроса дали ще чуе призива на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов да обяви кой му е изпратил есемеса по аферата "Яневагейт" Борисов отговори: 

Аз по тази тема съм казал каквото има. Съветвам, както ние сме се стегнали и работим активно да променим законите си, така и те трябва да се стегнат и да си свършат тяхната работа, която хората очакват,че ще свършат. Просто в тези сериали повече няма да участвам. Това, което съм казал, е достатъчно.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.