Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Само леки коли и автобуси са били пропускани през нощта на българо-гръцката граница
4 Февруари 2016
Обещанието им да пропускат за около час и товарни камиони не беше изпълнено
Само леки коли и автобуси са били пропускани през нощта на граничните пунктове между България и Гърция, които втора седмица са блокирани от протестиращите гръцки фермери. Обещанието им да пропускат за около час и товарни камиони не беше изпълнено. 

Около 10 километра е колоната от чакащи камиони на пункта "Илинден-Екзохи" от двете страни на  границата, стотици тирове чакат и на "Кулата-Промахон". Доброволци на Българския червен кръст ще продължат да осигуряват на водачите храна и вода. Днес те имат готовност да преминат на гръцка територия, защото там хората са в по-тежко положение и имат по-голяма нужда от тази помощ. Очаква се отговор и на призива, отправен към гръцката червенокръстка организация да се включи в  хуманитарната акция.

Вчера Министерство на външните работи изпрати до Европейската комисия официална информация за гръцката блокада на границата, в която настоява Европа да предприеме мерки за преодоляването на проблема във възможно най-кратък срок.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.