Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Жълт код за области Сливен, Ямбол и Хасково
28 Ноември 2015
При жълт код за валежи са възможни затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг

Жълт код за обилни валежи е обявен в три области в страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

В областите Сливен, Ямбол и Хасково се очаква да има значителни валежи около 15-20 л/кв.м, предимно презнощта и около обяд. На места количеството дъжд може да достигне до 30-35 л/кв.м.

При жълт код за валежи са възможни затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг.

Днес валежите от запад на изток постепенно ще спират. Ще започне и разкъсване на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина ще бъде умерен. Максималните температури ще са от 3°-4° в северозападните до 12°-13° в югоизточните райони. Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за ноември.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са от 12° до 15°. Температурата на морската вода е 13-14°, а вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява предимно сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 5°, на 2000 метра – около минус 2°. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.