Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Национален протест срещу поскъпването на винетките
28 Ноември 2015
Пътищата са с безброй много дупки, повдигнат и нагънат асфалт, няма маркировки - защо да вдигаме цената на винетката, коментират протестиращи

Национален протест срещу поскъпването на винетките е предвиден за днес в много градове на страната. Автомобилно шествие в столицата ще блокира за кратко движението на Орлов мост. Колоната тръгва в 13 ч. от сборния пункт пред Народното събрание и минава по маршрут бул. "Цар Освободител" към "Цариградско шосе" до "детелината" към аерогара София.
 
След като предишните седмици в много градове на страната се състояха протести срещу повишените цени на винетките, днес в София се организира национален протест. Стефан Генов от Сопот е един от организаторите на акцията:

Пътищата са с безброй много дупки, повдигнат и нагънат асфалт, няма маркировки. Въз основа на тези наблюдения не смятаме, че е редно да се повишават винетните такси. Плащаме си всичките данъци, сега и високи винетки.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че новите цени няма да бъдат преосмислени. Събраните от винетки суми ще се използват изцяло за ремонт на пътища.

Няма причина да преосмисляме позицията си. Ако разделим тази винетка на месеците, които я ползваме, годишната винетка на 12 месеца, това е 8 лева на месец. Нормално е да я плащат тези, които ползват.
Освен националният протест в столицата, на много места в страната също ще има шествия срещу поскъпването на винетките и лошото състояние на пътищата. Недоволните от Пазарджик и Пловдив ще направят протестна обикола и ще продължат към София. В Панагюрище и Кърджали организаторите са обявили готовност да затворят главните пътищата. Автошествие се организира в Сливен от 17 часа. Жители на Ловеч ще протестират от 13 часа пред сградата на общината. В същия час, автошествия-протест са предвидени в Шумен и Враца. Участниците в автопохода по основните булеварди на Добрич имаха намерение да блокират част от пътя Добрич-Варна, но директорът на Областното пътно управление не разреши и заплаши с глоби. Предварителна информация за протести има още от Варна, Велико Търново, Русе, Берковица, Бургас, Панагюрище, Сандански и Дупница.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.