Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нападенията в Париж - реакциите по света
14 Ноември 2015
Редица световни лидери обявиха своята съпричастност
Редица световни лидери реагираха на трагедията, случила се предишната нощ в Париж, съобщава Фокус. Иранският президент Хасан Роухани , който трябваше да посети първо Рим, а след това Париж е отложил пътуването си заради терористичните атаки в Париж. Междувременно външният министър на Иран Мохамад Джавад Зариф съобщи, че ще участва на преговорите във Виена, свързани със Сирия, „за да обсъди борбата срещу „Ислямска държава“ и екстремизма.

„Шокирани сме от тази нова проява на безумното терористично насилие и ненавист, които ние осъждаме по най-категоричен начин с папа Франциск и с всички, които обичат света“, пише в официално заявление на Ватикана. „Това е нападение срещу цялото човечество, което иска решителни и правилни отговори за нас всичките“, следва в документа.

„Дълбоко съм потресена от новините и кадрите в Париж. Моите мисли в момента се намират с родствениците на загиналите в резултат на терористичните атаки, както и с всички жители на Париж“, подчерта канцлерът. „Правителството на Германия се намира в тесен контакт с френските власти и изразява своите съболезнования и солидарност към гражданите на Германия“, добави тя.

Президентът на Франция Франсоа Оланд е говорил по телефона с колегата си от САЩ Барак Обама много скоро след серията терористични актове в Париж. Оланд е обсъдил с Обама съвместната борба с тероризма. По-рано президентът на САЩ заяви, че страната му предлага на Франция помощ във връзка с терористичните актове в Париж.

В най-големите градове на САЩ са засилени мерките за сигурност във връзка със серията терористични атаки в столицата на Франция. Режим на повишена готовност са обявени в Ню Йорк, Бостън, Маями, Чикаго и Лос АнджелисПо-рано стана известно, че под засилена охрана е поставено и френското посолство във Вашингтон.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.