Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Шефът на БАН кандидат-президент
11 Ноември 2015
Официално беше издигната кандидатурата на председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров за президент
Официално беше издигната кандидатурата на председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров за президент. Издигаме кандидатурата на акад. Воденичаров за президент, за да утвърдим параметрите на едно друго политическо говорене. Това каза проф. Валери Стефанов от инициативния комитет.

Той уточни, че подписката е започнала на 15-и септември и идеята е била инициативата да бъде представен в Деня на будителите, но заради втория тур на изборите това не се е случило. Не съществува връзка между номинацията на акад. Воденичаров и посещението на Вселенския патриарх в България, коментира още проф. Стефaнов. Тази кандидатура не може да бъде принизена до дебат относно исканията на Вселенския патриарх и допълни, че акад. Воденичаров е доказал своя граждански ангажимент по ред начини:

Номинираме един човек – патриот, който, бъдете уверени, ще отстоява каузата както на българската държава, така на българската нация, история и идентичност.  Посещението на Вартоломей не е Вартоломеевата нощ на българската идентичност. Бъдете уверени в това. Не гледайте така катастрофично на едно, все пак, фрагментарно изказване и някаква, все пак, необоснована претенция.

Предизборната кампания е много далече и това, което ние правим, е да дадем година, в която тази кандидатура да бъде осмислена и приета или отхвърлена. Ние сме напълно наясно, че това е рисков жест, но го приемаме, именно защото смятаме, че България има нужда да изгради наново своите граждански структури и ангажименти.

Предстои да бъде създаден организационен екип, уточни адв. Росена Стефанова от инициативния комитет.

Участниците в него коментираха, че хората, които са част от тази инициатива, не са се събрали по силата на някакво съзаклятие, а в качеството на български граждани, ангажирани със съдбата на България. Това не е подписка на интелектуалния елит, а на гражданската активност, коментират още те. Кандидатура за вицепрезидент все още не е издигната.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.