Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Голяма верижна катастрофа с жертви и пострадали в тунела "Витиня"
8 Октомври 2015
Броят на автомобилите, участвали в тежката верижна катастрофа, е около 50, като 10 от тях са ТИР-ове
Трима души, двама мъже и една жена, са загинали при верижна катастрофа в тунела "Витиня" в посока Варна. Не по-малко от 14 души са ранени, като петима са в тежко състояние. В "Пирогов" е прието 9-годишно момиче с рани в областта на главата. Бременна жена е настанена в болница "Св. Анна" с гръдна травма, съобщи Антон Луков, завеждащ връзки с обществеността в болницата:

Бременната жена е във втория месец. Докарана е в "Света Анна" с гръдна травма, стабилизирана е, оставена е за наблюдение, тази вечер ще преспи в болницата. Няма опасност за живота й.

Главният секретар на МВР Георги Костов беше категоричен пред "Хоризонт", че основната причина за тежкото произшествие е несъобразена скорост. По думите му, първият сблъсък в тунела най-вероятно е бил между ТИР и микробус: 

Броят на автомобилите, участвали в тежката верижна катастрофа, е около 50, като 10 от тях са ТИР-ове. В тунела "Витиня" има разлято гориво, но това е следствие от катастрофата. Първопричината, най-вероятно, е удар между микробус и ТИР. ТИР-ът препречва пътя в тунела и назад започва верижна катастрофа. 

Във връзка с верижната катастрофа на магистрала "Хемус" е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщиха от МВР. Огледите на място след инцидента са извършени в присъствието на автоексперт. Работи се по всички възможни версии за възникване на катастрофата. Хората, оказали се в тунела след инцидента, са изведени от спасителите максимално бързо. По данни към момента, пострадалите от верижната катастрофа са 13 - момиче на 9-годишна възраст, седем жени и петима мъже, един от които е с опасност за живота. От настанените в болнични заведения са установени трима водачи, взети са им кръвни проби за химически анализ.

Екипи на пожарната продължават работата по изваждане от тунела на засегнатите автомобили. Пътни полицаи регулират движението и оказват съдействие на преминаващите в района на инцидента.

Движението в посока София се осъществява нормално. В посока Варна леките автомобили се пренасочват по пътя София-Ботевград. Водачите на тежкотоварни моторни превозни средства могат да използват като обходен маршрут пътя София-Бургас.

Преди малко повече от година, на 3 септември 2014 г., в тунела "Витиня" стана друга тежка катастрофа с участието на два товарни и четири леки автомобила. Тогава един човек, затиснат в автомобила си, почина в линейка на път за болницата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.