Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Обсъждат бъдещето на българската авиация в Граф Игнатиево
2 Октомври 2015
Парламентарната комисия по отбрана ще се изнесе там и ще наблюдава също двустранното българо-полско военовъздушно учение

Парламентарната комисия по отбрана ще проведе изнесено заседание в авиобаза "Граф Игнатиево", където продължава двустранното българо-полско военовъздушно учение. Очаква се да бъдат обсъдени действията на страната ни по казуса с изтребителите на бойната ни авиация, за да не се стигне до възможността самолети на други държави да охраняват въздушното ни пространство. Сред официалните гости ще бъдат министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов и посланикът на Полша у нас.

Срещата беше поискана от председателя на комисията по отбрана Михо Михов, а на нея се очаква да бъдат чути мненията на командира базата, летците и военни по ремонта на "МиГ-29". На срещата ще присъстват и военни от Полша, страната в която министерството на отбраната възнамерява да ремонтира изтребителите.

Заради заплаха от санкции, от руската фирма-производител съдбата на споразумението не е ясна. България няма договор за ремонта на изтребителите. Русия казва, че Полша няма лиценз за това. Страната ни няма пари за нови западни изтребители, а ресурсът на руските изтича скоро.

Заради проблемите, командващият Военновъздушните сили ген. Румен Радев подаде оставка, но след среща с премиера, я оттегли. Министърът на отбраната Николай Ненчев запази мълчание и не е ясно дали ще присъства на срещата. По същото време Ненчев е получил покана за среща с Реформаторския блок по казуса, както и за обсъждане на поисканата му оставка.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.