Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тежка катастрофа между автобус и трамвай в София
2 Октомври 2015
Автобус, движещ се по линия 120, е бил ударен и разцепен на две от трамвай

Петима души са ранени при тежка катастрофа между трамвай и автобус, станала снощи в София, близо до румънското посолство. Движението в района на инцидента е изключително затруднено. Екипи на КАТ регулират трафика.

Инцидентът е станал около 18.50 ч., когато автобус, движещ се по линия 120, е бил ударен и разцепен на две от трамвай, който се движи по линия 20. Инцидентът е станал на кръстовището на бул. "Синтяково" и ул. "Черковна" в самия център на София, на метри от румънското посолство. Петима души са пострадали при инцидента, те са се намирали в автобуса, разказаха очевидци за "Хоризонт". Става дума за две жени и още трима души, чиято самоличност все още не е установена.

Петимата са с леки наранявания. Транспортирани са до ИСУЛ, където са обработени, съобщи директорът на "Спешна помощ" Георги Гелев.

Чу се един много силен трясък. В следващия момент започнаха да тичат и веднага излязох тук и се установи, че автобусът и трамваят са се ударили доста силно. На третата минута пристигна линейка, след една-две минути пристигна още една линейка, много бързо пристигнаха тук представители на Общината, обясни очевидец за инцидента.

Най-вероятната причина за катастрофата е неправилно маневра от страна на автобуса. Той е започнал да се престроява на червен светофар от едната най-крайна лента в другата най-крайна лента, без да има разрешение за това. В същото време трамваят е получил сигнал, че може да премине и така се е стигнало до тежкия сблъсък.

Хора, работещи в околните магазини, разказаха пред "Хоризонт", че линейките и полицията са пристигнали за около три минути на мястото на тежкия инцидент.

Към 21.00 ч. все още е спряно движението на трамваите по линия 20. На мястото на катастрофата има около 8-9 трамвая. Спрени са и светофарите в района на инцидента. Има няколко екипа на КАТ, които насочват движението. Задръстването обаче е огромно.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.