Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Работодателите на среща с главния прокурор
30 Септември 2015
Има случаи за разхищение в системата на НЕК, за незаконно оперираща биогазова централа, за узаконяване на грабежи от фотоволтаичните централи и за съмнителни обществени поръчки

Национално представените работодателски организации ще внесат в Прокуратурата сигнали за нередности в енергетиката. Срещата с главния прокурор Сотир Цацаров ще се проведе след поредица от разговори на работодателите с парламентарно представените политически сили.

На интернет страницата bgrabotodateli.org са оповестени случаи за разхищение в системата на НЕК, за незаконно оперираща биогазова централа, за узаконяване на грабежи от фотоволтаичните централи и за съмнителни обществени поръчки.

Работодателите настояват за по-евтини цени на електроенергията за индустрията, за реформи в сектора и за законодателни промени, включително отмяна на поправките в Закона за енергията от възобновяеми източници, които разрешиха включването на нови мощности. Освен това изискват разкриването на информация за собствениците, договорите и дейността на дружествата, чието производство се изкупува по преференциални цени.

Принципна подкрепа за исканията си работодателските организации получиха при срещите си с парламентарните групи на БСП, Патриотичния фронт и АБВ.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.