Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Различията спрямо антикорупционния закон не са принципни, а технически
4 Септември 2015
Ще излезем достатъчно бързо и с достойнство от тази ситуация, обяви Петър Москов

Съветът за развитие на управляващата коалиция обсъди бламирания вчера антикорупционен закон. В изявление след срещата съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев коментира:

При всяко положение, приемането на адекватно и твърдо антикорупционно законодателство е един от основните смисли на участието ни като Реформаторски блок във властта. Така че неслучайно незабавно поискахме тези разговори. Доста бързо, мисля, че колегите разбраха, че сме много сериозни и че съгласие около антикорупционно законодателство е необходимо, за да може да продължи да съществува и мнозинството и правителството. Това е повече от очевидно, но най-важното е във връзка с доверието на българските граждани. Те не биха имали доверие, ако има съпротива, както се видя вчера, срещу антикорупционно законодателство.

Вицепремиерът Меглена Кунева съобщи, че на 3-ти декември нов законопроект за превенция и борба с корупцията ще бъде внесен в Министерски съвет и в най-кратки срокове ще се придвижи за гласуване в пленарната зала

Заместник-председателят на ДСБ и здравен министър Петър Москов обясни как са протекли разговорите:

Разговорът не върви по линията на критикуващи и критикувани, а по линията на излагане на различни мнения и ясен дневен ред на мнозинството за законодателната програма, зад която стои правителството и съответно мнозинството и ясни параметри на диалог, за да се избегнат ситуации като вчерашната, свързана с антикорупционният закон. Обсъдихме я и твърдя, че ще излезем достатъчно бързо и с достойнство от тази ситуация, но ще получите официално изявление след това от лидерите на коалициите. Не са принципни различията вътре в рамките на коалицията по антикорупционното законодателство, технически промени са. Как това ще се случи е въпрос на юридическа обосновка. Не става въпрос за намаляване на силата, за намаляване на обхвата или за омекотяване на текстовете в антикорупционното законодателство.

Заседанието се проведе в зала "Изток" на Народното събрание, като сред присъстващите бяха вицепремиерите Румяна Бъчварова, Меглена Кунева и Томислав Дончев, министърът на правосъдието Христо Иванов, други министри, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, лидери на партиите от Реформаторския блок, заместник-председателят на ГЕРБ и представители на подкрепящите управлението политически сили – АБВ и Патриотичен фронт. Срещата беше закрита за медии.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.