Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Правителството умува за сливането на спешната помощ в София и София-област
2 Септември 2015
Също така министрите ще коментират възможността за увеличаване на бюджета на програмата "На училище без остъствия" с нови 700 000 лева

Сливането на центровете за спешна медицинска помощ в София - град и София - област ще обсъди правителството. Въпреки че медиците  реагираха остро на идеята за обединение, здравният министър Петър Москов е категоричен, че структурната промяна ще доведе до по-бързо и ефективно обслужване на пациентите.

След като министър Москов обяви намерението за сливане на двете спешни медицински звена, председателят на Националната асоциация на работещите в Спешната медицинска помощ д-р Десислава Кателиева обяви пред "Хоризонт", че то е заплаха за пациентите и за работещите екипи. Възможно е дори решението да се оспори в съда, ако бъде одобрено от кабинета.

Също така министрите ще коментират възможността за увеличаване на бюджета на програмата "На училище без остъствия" с нови 700 000 лева. По този начин при отсъствие на преподаватели няма да се прекъсва учебният процес .

Министърът на културата Вежди Рашидов ще защитава пред колегите си вътрешна промяна в бюджета на ведомството. Предвидените половин милион лева за консервация и реставрация на археологически обекти не могат да покрият необходимите аварийно-възстановителни дейности на пострадалите от обилните дъждове миналата година тракийски гробници в Старосел и в село Александрово, област Ямбол. Необходими са още 300 000 лева. 

На заседанието ще бъдат утвърдени и тарифите, които партиите и коалициите ще трябва да заплащат за излъчване на предизборни клипове по БНР и БНТ за местните избори през октомври.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.