Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Жълт код за опасни горещини
1 Септември 2015
При обявен жълт код за високи температури е възможно появата на здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца

Времето ще се задържи без промяна. Ще бъде слънчево, а след обяд - горещо. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София - 33°, съобщават от НИМХ при БАН. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.
 
По Черноморието ще е слънчево с характерния бризов вятър. Максималните температури ще са между 29° и 31°. Температурата на морската вода e 25°-27°. Вълнението ще е 2-3 бала.
 
Над планините ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 20°.

Жълт код за високи температури е обявен в 20 области на страната за 1 септември. Предупредителният код е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Монтана, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Хасково и Ямбол. При обявен жълт код за високи температури е възможно появата на здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.