Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Матура по избор днес
28 Август 2015
Най-желаните предмети са "География", "Биология" и "Английски език"

Вторият задължителен държавен изпит по предмет по избор на зрелостниците от сесията август-септември започна в 8.00 часа. Предварително желание за участие са заявили над шест хиляди и петстотин ученици. Най-желаните предмети са "География", "Биология" и "Английски език". 

Учениците трябва да носят на изпита документ за самоличност /лична карта, паспорт или свидетелство за управление на МПС/ и служебната бележка за допускане до държавните изпити. Те трябва да предадат на квесторите изключените си мобилни телефони.

Изпитът продължава четири астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности - шест часа. На него зрелостниците трябва да пишат с химикал с черен цвят и нямат право да напускат залите до края на първия час на изпита. Освен теста, задача за създаване на текст има на матурите по чужд език, история и цивилизация, география и икономика, и на цикъла "Философия".

Вчера се състоят първият задължителен държавен зрелостен изпит - по български език и литература. Резултатите от държавните изпити ще бъдат обявени до 11 септември.

По традиция на матурите от сесията през август-септември се явяват учениците от 12-и клас, които не са издържали успешно изпитите през май на съответната година, както и тези, които не са се явявали изобщо на матури в предишни години. Без успешно издържани на двете задължителни матури учениците не могат да вземат диплома за завършено средно образование и не могат да кандидатстват в университет.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.