Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Поправителна матура по български език и литература днес
27 Август 2015
Зрелостният изпит ще продължи 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности - 6

В 8 часа започна поправителната матура по български език и литература. Предварително желание за участие в изпита зявиха 4906 ученици. 

Зрелостният изпит  ще продължи 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности - 6. Зрелостниците нямат право да напускат залите до края на първия час.
Изпитът е под формата на тест с 40 въпроса, генериран рано сутринта, чрез компютър от 11 000 000 възможни комбинации. Максималният брой точки от теста е 70. Ще има въпроси с един верен от 4 възможни отговора, както и такива със свободен отговор.  Последната – 41-ва задача, е създаване на аргументативен текст по дадена творба или откъс от нея. Максималният брой точки за задачата е 30.

Зрелостниците трябва да се явят в сградата на полагане на изпита  15 минути преди началото му с документ за самоличност и служебна бележка. Те трябва да пишат с черен химикал.

Резултатите ще станат ясни до 11 септември.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.