Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Томислав Дончев ще отговаря за организацията на изборите
26 Август 2015
Кабинетът му възложи да координира изпълнението на дейностите по организационно-техническата подготовка на изборите за общински съветници и кметове и на национален референдум
Вицепремиерът Томислав Дончев ще отговаря за организационно-техническата подготовка на местните избори и на националния референдум, съобщиха от правителствената информационна служба.
 
Правителството прие решение за подготовката и провеждането на местните избори и на национален референдум. Кабинетът възложи на заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика да координира изпълнението на дейностите по организационно-техническата подготовка на изборите за общински съветници и кметове и на национален референдум. В задълженията му влизат още и дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.
 
Министърът на финансите трябва да внесе в Министерския съвет проект на план-сметка за разходите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите и националния референдум, съгласувана с ЦИК. Той трябва да предложи и проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове.
 
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР, а министърът на регионалното развитие и благоустройството ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци. За организацията, подготовката и произвеждането на националния референдум извън страната отговаря външният министър.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.