Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Посланникът на САЩ: Създава се усещането, че някои политически фигури стоят над закона
26 Август 2015
Повечето българи смятат, че корупцията се шири на всички нива, а няма висши държавни служители, осъдени за взимане на подкуп

Опитите на България да се справи с корупцията създават усещането за това, че някои политически фигури стоят над закона. Това каза пред Нова телевизия временно управляващият Посолството на САЩ у нас Родерик Мур. "Повечето българи смятат, че корупцията се шири на всички нива. И същевременно няма висши държавни служители, осъдени за взимане на подкуп", каза още той.

Дипломатът изрази наблюденията си, че българите живеят с усещането, че благата от икономическия растеж не се разпределят равномерно.

Мур коментира и темата с временното разполагане на американска военна техника у нас. "Изненадан съм от тази истерия. България и САЩ са съюзници – напълно разбираемо е защо провеждат съвместни военни операции и учения. Освен това България е суверенна държава и сама решава за разполагането на чужда военна техника на нейна територия. Това не се случва без съгласието на властите", заяви временно изпълняващият посланик. Той подчерта, че това е директно следствие от "агресивните и незаконни действия на Русия в Украйна". /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.