Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Огнената стихия край Лесово тръгна към Турция
5 Август 2015
До момента са изгорели над 7000 декара сухи треви и храсти. За щастие, опасност за жителите на Лесово няма

Продължава гасенето на пожара в землището на ямболското село Лесово. Има опасност огънят да премине и на турска територия. До момента са изгорели над 7000 декара сухи треви и храсти. За щастие, опасност за жителите на Лесово няма.

Цяла нощ пожарникари, граничари и горски служители останаха в района на пожара. Вчера в гасенето се включи и хеликоптер Ми-17 от авиобаза Крумово, чийто екипаж извърши три задачи по пожарогасене като направиха 66 захода и облетяха терена с над 132 тона вода.

Днес е планирано още едно излитане. Поради динамичната обстановка, освен екипажите от авиобаза Крумово и 35 военнослужещи от военното формирование на Сухопътните войски в Ямбол ще имат готовност да се включат в действията по гасенето на пожара, възникнал в района на Лесово.

Гасенето на пожара се затруднява от вятъра, който непрекъснато променя посоката си, и непроходимия терен.

Рискът от пожари остава екстремен в за Ямболска и за част от Хасковска област. Там е обявена червена степен, което означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари. Такава опасност има и за отделни райони на Кърджалийска и Старозагорска област. Оранжева степен на пожарна опасност е в сила за днес за цяла Югоизточна България, както и за големи райони от Северозападна. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.