Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Спряха пункт за ГТП в София заради уред за манипулиране
31 Юли 2015
Той е бил оборудван с устройство, което манипулира данните за двигателя

В София инспекторите на Автомобилна администрация откриха пункт за технически преглед, оборудван с устройство, което манипулира данните за двигателя, съобщи БНР. Предстои лицензът на пункта в "Младост" 1 да бъде отнет, каза пред "Хоризонт" изпълнителният директор на "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов.

Това означава нерегламентирана операторска намеса и некоректни данни за техническия преглед. На пункта е приложена принудителна административна мярка – спиране работата на самия пункт. Очакваме предложение за отнемане на лиценза за извършване на технически прегледи. Съставени са три акта на сума приблизително около 10 хиляди лева.

Цветанов добави, че в столична автошкола са анулирани изпитните работи на четирима кандидати, явили се на теоретичен изпит. За да преписват, те използвали телефон, като се предполага, че с камерата са показвани въпросите в изпитния таблет.

Устройствата имат симкарти. Направило е впечатление на колегата, който е изпитвал, нашия служител, че кандидатите са били с дрехи с дълъг ръкав и с яка, нетипични за топлото време навън. Предполагаме, че някъде е имало монтирана камера. Тепърва предстои работа по случая.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.