Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гръмотевици и бури днес
31 Юли 2015
Мощна буря вилнее над София. Вали пороен дъжд, температурите са около 23 градуса

Мощна буря вилнее над София. Вали пороен дъжд, температурите са около 23 градуса в столицата. Бурята вече премина през югозападните райони на България, по-рано сутринта порои се изсипаха в Благоевградско и Кюстендилско.

Буря имаше и в Свищов. Към 6 ч. сутринта температурите отново са над 20 градуса, преобладава облачно време почти над цялата страна. Мощният циклон, който преминава ще разхлади от запад на изток и днес максималните температури ще бъдат доста по-поносими – около 30-31 градуса. Най-горещо днес ще бъде в Сандански – 36 градуса, Ямбол – 35 градуса, Благоевград и Кърджали – 34 градуса. Гръмотевични бури се очакват през деня на повече места, съобщава БГНЕС.

Над страната ще преобладава слънчево време, но с преминаването на студен атмосферен фронт ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На места ще има краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици, по-интензивни в планинските райони, съобщиха от НИМХ.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен и с него ще нахлува по-хладен въздух. Дневните температури вече ще са по-ниски, преобладаващите максимални ще са между 31° и 36°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 25°, а на 2000 метра около 19°.

По Черноморието до обяд ще бъде предимно слънчево, но след пладне облачността ще се увеличи и до вечерта на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен североизточен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 27-30°, температурата на морската вода е 25-28°, вълнението на морето ще е 2-3 бала.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.