Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Трима заразени с бруцелоза в гр. Рила
30 Юли 2015
Пробите на още 8 души, за които има съмнения за заразяване, ще бъдат изследвани повторно

Три са потвърдените случаи на хора, заразени с болестта бруцелоза в гр. Рила. Пробите на още 8 души, за които има съмнения за заразяване, ще бъдат изследвани повторно.

В понеделник в града ще пристигне подвижна лаборатория, в която всеки ще може да се изследва. Последният случай на бруцелоза в Рила и бил преди 41 години. Екипи от ветеринари и специалисти от Областната агенция по контрол на храните започват евтаназиране на 15 кози в три стопанства в гр. Рила. За тези животни е доказано, че са болни от бруцелоза. Всички еднокопитни в общината ще бъдат изследвани.

Първият разболял се - 30-годишният Костадин Ингилизов вече е излекуван и е изписан от столична болница още на 17 юли.

Тримата болни са мъже на възраст между 30 и 40 години, като те нямат нищо общо помежду си.

В понеделник в града ще бъде докарана подвижна лаборатория, всеки ще може да се изследва и да се успокои дали е заразен, или не. Последният случай на бруцелоза в Рила и бил преди 41 години, казаха от областната агенция по кнотрол на храните, а в региона - през 2010 год.в Бобов дол, когато завърнал се от гурбет в Италия мъж пристигнал вече заразен и развил заболяването, каза д-р Илияна Кръстева от регионалната инспекция по здравеопазване.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.