Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес термометърът се вдига над 40 градуса
30 Юли 2015
Максималните температури през деня се очаква да достигнат и надхвърлят на места 41 градуса

Температурите в по-голямата част от страната надхвърлят 21 градуса още от сутринта. Най-топло и задушно тази сутрин е в Северна и Източна България – в 6 ч. в Свищов и Русе са измерени 27 градуса, по Черноморието 24 – 25 градуса. Във Враца, Лом, Оряхово температурата в 6 ч. сутринта беше 25 градуса, в Сандански, София, Монтана, Велико Търново и по-голямата част от Южна България са измерени 23 градуса. Най-прохладно сутринта беше в планините, и в Кюстендил и Елхово, където термометрите показаха 18 градуса, Видин – 19 градуса. На връх Мусала са измерени 9 градуса.

Днес е обявен оранжев код за много горещо време, максималните температури през деня се очаква да достигнат и надхвърлят на места 41 градуса, съобщава БГНЕС.

Над страната ще е предимно слънчево и горещо, а температурите ще са с още градус-два по-високи, достигайки 36°-41°, съобщиха от НИМХ към БАН.  С около 5°-7° ще са по-ниски по Черноморието, поради слабия източен вятър. След обяд главно над планините и северозападните райони от страната ще се образува купеста облачност и е по-възможно на места да прегърми, отколкото да превали.

И над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, като е възможно на отделни места по-скоро да прегърми. Ще духа слаб южен вятър. Ще бъде твърде топло, на височина 1200 метра дневната температура ще е около 29°, на 2000 метра около 22°.

По Черноморието ще се задържи предимно слънчево, със слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат около 28°-30°, температурата на морската вода ще е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде слабо 1-2 бала. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.