Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
КС ще бъде сезиран предварително за конституционните промени
29 Юли 2015
Искането за тълкование бе внесено от народните представители Данаил Кирилов от ГЕРБ, Борислав Борисов от АБВ, Станислав Анастасов от ДПС, Красимира Ковачка от БДЦ

Представлява ли разделянето на ВСС на две колегии промяна във формата на държавно управление и каква трябва да бъде числеността и разпределението в прокурорската и съдийската квота? Тези два въпроса отправиха към Конституционния съд 144 народни представители.

Искането за тълкование бе внесено от народните представители Данаил Кирилов от ГЕРБ, Борислав Борисов от АБВ, Станислав Анастасов от ДПС, Красимира Ковачка от БДЦ и др.

Данаил Кирилов подчерта, че се надява Конституционният съд  да се произнесе до средата или края на септември. На въпрос какво ще се случи, ако отговорът бъде отрицателен, депутатът от ГЕРБ отговори, че Народното събрание ще трябва да се съобрази с решението.

"След много прецизен анализ мислим, че така зададените въпроси трябва да получат отговор", поясни Кирилов и добави, че НС като законодателен орган има интерес от тълкованието. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.