Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Близо 2 млрд лева са приходите от осуетена контрабанда
26 Юли 2015
Със средствата ще бъдат дофинансирани проектите, които се реализират на територията на страната по оперативните програми

Близо 2 милиарда лева са приходите от осуетена контрабанда от началото на година у нас, съобщи в Раковски премиерът Бойко Борисов. Със средствата ще бъдат дофинансирани проектите, които се реализират на територията на страната по оперативните програми. Той бе категоричен, че благодарение на тези приходи не се налага да се вземат средства от резерва:

Само данъчните оня ден минаха един милиард от началото на годината, а митницата може би и тя е някъде над 300-400 милиона повече. И именно с тези пари си позволяваме, и затова виждате и опозицията, за което й благодаря, че е градивна, не ни атакува, защото ние не пипаме парите от дълга, които изтеглихме, те седят във фискалния резерв, подпират Валутният борд. Винаги отбелязвам, че българският лев е стабилен именно, защото Валутният борд и резервът, който го крепи - над 11 милиарда, дава гаранция за чуждестранните инвеститори.

Със събраните в повече средства се дофинансират проектите, които се реализират по европейските програми във всички български общини. Финализирането на един от тези проекти бе повод и за днешното посещение на Бойко Борисов в Раковски. На територията на общината бе открита пречиствателна станция на стойност близо 59 милиона лева. Това е най-мащабното съоръжение, което някога е било изграждано в Раковски, обясни министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.