Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борисов в Раковски: Тук нищо не е правено, защото са католици
26 Юли 2015
С тези думи днес министър-председателят Бойко Борисов откри нова пречиствателна станция в град Раковски

Много години нищо не е правено в този район, защото е католически. Ние асфалтирахме пътища, санирахме училища, сега откриваме пречиствателна станция. Стига с тия септични ями, дето водата отива в реката и после в храните, няма вече блажен сом, но това е здраве.

С тези думи днес министър-председателят Бойко Борисов откри нова пречиствателна станция в град Раковски.

Съоръжението се намира след ромските постройки в квартал Секирово и населението на махалата също уважи събитието, макар и зад оградата. На откриването присъства и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, депутати от различни политически сили. Макар и на видно място да стои билборд на Европейската комисия, от който става ясно, че съоръжението е изградено в рамките на воден проект по ОП "Околна среда", министър-председателят наблегна на факта, че пречиствателните станции по общините се финансират с парите от контрабанда. Той каза още, че всички оперативни програми в момента работят, кметовете са съставили вече опитни екипи, хората са натрупали административен опит с времето, така че усвояемостта на средствата е около 94%. Що се отнася до средствата, събрани от митниците след пресечената контрабанда, Борисов каза, че 107 млн. са дадени на тютюнопроизводителите, а около 300 млн. се дават на общините точно за пречиствателни станции, асфалтиране на улици и други необходими за решаване проблеми. "Затова и опозицията не ни критикува за тях, виждат, че се харчат правилно". С тези пари се подпомагат и пенсионерите - 100 млн. са дадени за празниците. Приходите от данъците от началото на годината са над 1 млрд., така че ние не пипаме дълга - подчерта министър-председателят.

В новата пречиствателна станция в Раковски са вложени 58 млн. лв., още 1 млн. е отпуснат на общината за асфалтиране на улици. До новото съоръжение води съвсем прясно асфалтиран обходен път.

Трима католически свещеници участваха в церемонията по откриването, отец Димитър цитира думи на папа Франциск от библейска притча- " Бог прощава, земята не прощава".

Само преди седмица пречиствателна станция бе открита в Кричим, във вторник премиерът ще реже лентата на още една в Луковит. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.