Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
180 депутати за конституционните промени
24 Юли 2015
Председателят на парламента Цецка Цачева и група народни представители, заедно с Цветан Цветанов, внасят в деловодството новия законопроект за промяна в конституцията

Председателят на парламента Цецка Цачева и група народни представители, заедно с Цветан Цветанов, внасят в деловодството новия законопроект за промяна в конституцията. Депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев, който по-рано каза, че няма да подпише проекта за промените, съобщи, че след проведена кратка среща в стаята на ПГ на ГЕРБ, е сложил подписа си под проекта.

В 14.20 часа Цецка Цачева, Цветанов и група депутати отидоха в деловодството на парламента. Това ще е трети вариант за реформа на Основния закон, който народните представители дебатираха през последната седмица.

Цялата парламентарна група на ГЕРБ, РБ, ПФ, ДПС, цялата ПГ на БДЦ с изключение на 1 депутат, който бил в чужбина и 3-ма от АБВ са сложили подписите си под новия законопроект за промени в конституцията, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той посочи, че са внесли180 подписа. "По този начин това, което беше декларирано вчера вече е изпълнено от всички парламентарно представени групи, които заявиха подкрепата си за тези конституционни промени, които бяха внесени в деловодството", добави Цветанов.

Димитър Делчев от РБ заяви, че по настояване на Меглена Кунева, която е поела ангажимент към премиера да тръгне съдебната реформа, самият Делчев се съгласил да положи 180-ия подпис. "Държа да стане ясно, че това не означава, че ще гласуваме охотно. Ние трябва да бъдем убедени, че наистина се върви към дълбоки съдебни реформи, каквито сме заявили няколкократно. Затова между 1-во и 2-ро четене самият аз и колегите от групата ми ще направим необходимите изменения така, че да се постигне отново първият вариант, който бяхме внесли", добави Делчев.

Депутатите от БСП и от "Атака" не са сложили подписите си под новия законопроект. По-рано днес вицепремиерът по коалиционна политика и вътрешен министър Румяна Бъчварова каза, че най-вероятно в началото на септември ще бъде гласуването, за да не се прекъсва ваканцията и да има необходимия брой депутати. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.