Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гърция каза едно голямо "НЕ"
5 Юли 2015
"Не"- то означава, че гръцките гласоподаватели не приемат условията на международните кредитори

Няколко независими една от други социологически компании огласиха първите резултати от днешния референдум в Гърция за условията на международните кредитори.

По техни данни побеждават противниците на условията.

Социологическата компания GPO, която е провела телефонно допитване по поръчка на телевизия "Мега", съобщи, че срещу предложенията за гласували от 49,5 до 53,54 процента, а за 46,5-50,5 процента.

Компанията Metron Analysis, извършила изследване по поръчка на телевизия "Антенна", смята, че против са се изказали 49 на сто, а за 46 на сто.

Компанията Mark в изследване за телевизия "Алфа" пресметна, че против са били 49,5-54,5 процента, а за 45,5-50,5 процента. Телевизия "Стар" обяви резултати от допитване на MRB, според които против са били 49-54 процента, а за 46-51 процента.

"Не"- то означава, че гръцките гласоподаватели не приемат условията на международните кредитори. Кабинетът на премиера Алексис Ципрас призова сънародниците да гласуват срещу споразумението предложено от Европейската комисия, Международния валутен фонд и Европейската централна банка.

--------------

Държавният дълг на Гърция възлиза на 312,7 млрд. евро или 180% от брутния вътрешен продукт на страната.

Драмата на Гърция започна през 2010 година, когато тогавашното правителство на премиера социалист Георгиос Папандреу открива фалшифицирани данни за дълга и публичните разходи. Оттогава досега гръцкото правителство бе принудено да приеме 9 програми за намаляване на разходите за общо 131,5 млрд евро. Страната получи 347 млрд. евро заеми от международните кредитори в лицето на Европейския съюз (ЕС), Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ). На два пъти бе опростена и част от задълженията й, включително частните.

Като цяло към цяло момента от общия дълг в размер на 312,7 млрд. евро Атина държи 184 млрд. на ЕС, от които 131 млрд. са на Европейския фонд за финансова стабилност (EFSF), а останалата част са на няколко страни от еврозоната - Германия, Франция, Естония, Словакия. Гърция дължи също 27 млрд. евро на ЕЦБ и 21 млрд. на МВФ. /БГНЕС и ТАСС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

fred13
06 Jul, 2015 | 09:46

Драма та Драма .....!
Каква драма след ката Българи с висше образование им им слугуват...?

Какво са повече Гърците от Българите и до кога Българи ще са принудени от немотията в България да са слуги на Византия и да твърдят, че в Гърция е 1000 пъти по добре се живее ?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.