Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Първите 4 в Гърмен паднаха
29 Юни 2015
Принудително трябва да бъдат съборени 124 незаконни постройки

Първите 4 незаконни къщи в ромския квартал на Гърмен бяха съборени принудително. Кордон от полиция и жандармерия застана между багерите и жителите на махалата. Заместник областният управител на Благоевград обвини бившия кмет Ахмед Башев, че е измамил хората, а настоящия, Минка Капитанова, че дезертира от проблема.

Истинска драма! Така областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, който бе на място, коментира картината в ромската махала, когато багерът събори къщите пред очите на плачещи жени, деца и бъдещи майки. Човешкото отношение в наказателната акция се измерваше с времето, дадено на семействата да спасят дограмата и керемидите на къщите си и да извадят имуществото от тях. Ромите се заканиха, че ще си построят колиби на мястото на къщите и обвиниха местната власт.

Проблемът с незаконното строителство е създаван умишлено, категоричен бе заместник областният управител Асим Адемов, който е бивш общински съветник от Гърмен:

Уловката е тука, тоест измамата, че продавайки им общинска земя, земеделска, подчертавам земеделска, живеещите тук роми са били излъгани, че могат да строят.

Не се сбъдна и обещанието на Агенцията за закрила на детето, която заедно с общината трябваше да подсигури подслон на най-бедните семейства, както и да изведе децата в риск.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.