Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Роми пребиха свещеник в Гърмен
30 Май 2015
Четирима - петимата нападатели първоначално поискали храна от отец Георги Керанов, който е на 82 години
Възрастен свещеник от Гърмен е нападнат от група роми в църквата "Свети Георги Победоносец" в село Марчево, община Гърмен.

Четирима - петима нападатели на възраст между 10 и 15 години първоначално поискали храна от отец Георги Керанов, който е на 82 години. Попът ги нахранил, след което поискали да вземат и парите от продажбата на свещи, ритали възрастния отец и го дърпали. Само намесата на бившия кмет на село Огняново Росен Марчев предотвратила по-големи ексцесии.

Нападателите изчакали да се вдигне охраната на жандармерията около район "Кремиковци" и тогава предприели действия срещу свещеника и църквата.

Хората в село Марчево са изключително гневни и недоволни, че въпреки присъствието на полиция и жандармерия се е стигнало до подобен инцидент точно на днешния ден - Черешова Задушница.

Протестиращите са поели лично охраната на отец Керанов, за да се предотвратят подобни инциденти утре и вдругиден, когато също е Свети Дух. Възрастният мъж е в силно стресирано състояние. Представители на органите на реда са снели показания от присъстващите жители на село Марчево.

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова в момента провежда среща с кметицата на Гърмен. Само преди дни тя беше освиркана от протестиращите срещу ромските похождения и бе изпратена с "мафия" и "у-у-у-у". /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.