Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сгащиха наглите обирджии в софийски магазин
29 Май 2015
Въоръженият грабеж бе извършен на 26 май, около 21.30 часа

Наглите обирджии, които опряха пистолет в главата на касиерка в денонощен магазин в София, са задържани. Въоръженият грабеж бе извършен на 26 май, около 21.30 часа. Видеозапис от охранителните камери в денонощния магазин бяха разпространени в медиите и в социалните мрежи.

На кадрите се видя как жена влиза в магазина, за да купи цигари, а докато магазинерката ги маркира, нахлува въоръжен с пистолет мъж, който удря жената, опира дулото до главата й и започва да я блъска. В това време съучастничката му взема още кутии с цигари, после и двамата се нахвърлят върху касиерката. Собственикът на магазина сам публикува в социалните мрежи видеото и призив към гражданите, ако разпознаят извършителите, да съдействат.

Днес от прокуратурата съобщиха, че след оглед на местопроизшествието, разпит на свидетели, включително и пострадалата, при извършения оглед в магазина е открит мобилен телефон, който е бил носен от единия от извършителите. Иззети и прегледани били и записите от камерите в магазина.

Следствие на това е установена самоличността на извършителите на престъплението - съпрузите Боряна и Рангел Рангелови. В жилището на Рангелови полицаите открили шапката, с която Рангел Рангелов е бил по време на престъплението, както и използваното от него при грабежа оръжие – пистолет.

Тази сутрин двамата извършители Боряна и Рангел Рангелови са задържани от СДВР за срок от 24 часа, а по-късно през деня Рангелови са привлечени като обвиняеми и задържани от Софийска районна прокуратура до 72 часа. Предстои СРП да внесе искане в Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.