Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Баба за малко да изгори заради конфитюр
26 Май 2015
Тя правела конфитюр от ягоди под шапрона, където е имало много дърва, разпалки и чували с жито

82-годишна жена от русенското село Щръклево оцеля в пожар, който избухна в двора й днес следобед. Инцидентът е възникнал, докато Мария Великова е правела конфитюр от ягоди под шапрона, където е имало много дърва, разпалки и чували с жито.

Огънят е бил видян от съседи на баба Мария, които незабавно се обадили на телефон 112. Оттам изпратили два екипа на пожарната, но докато ги чакат, пред къщата пристигнал микробус с няколко работници от Горското стопанство. Тъй като в двора на бабата бил разпънат маркуч за поливане, мъжете много бързо реагирали. Те видели отдалеч дима и решили да проверят какво става. Според съседите на възрастната жена й е прилошало и си е полегнала, като не е усетила, че искрата от огъня за конфитюра е хвръкнала настрани.

Баба Мария е била прегледана от екип на "Спешна помощ", но се е отървала само със силен стрес и леко опърляне. Тъй като огънят е бил загасен навреме, не е успял да се прехвърли към къщата и съседните имоти. Съседите са изкарали бързо и животните, които е имало в двора, така че те също не са пострадали.

Възрастната жена живее сама, но се грижи за всичко и е много работлива, похвалиха я комшиите. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.