Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Десетки транспортни фирми отказват превози от летище Бургас
25 Май 2015
Протестът е срещу повишената от 80 на 400 лева годишна такса за достъп до аерогарата

22 транспортни фирми няма да извозват туристи от летището в Бургас, в знак на протест срещу повишената от 80 на 400 лв. годишна такса за достъп до аерогарата, съобщава БНР.

Въпреки предварителните очаквания, протестът на траспортните фирми не доведе до хаос на бургаското летище. Първите туристи, които трябваше да бъдат обслужени, пристигнаха с полет от Москва в 9.18 часа. Повечето от тях се качиха на таксиметрови коли, а девет души, които предварително бяха платили за трансфер до Слънчев бряг с автобус, останаха да изчакат края на протеста.

Близо 30 собственици на транспортни фирми и шофьори, се събраха пред сградата на Терминал 2, за да изразят недоволството си срещу повишените такси за достъп и престой на паркинга на летището. Те отказват да платят новите, по-високи цени на месечната и годишната такса.

Изпълнителният директор на морската аерогара Георги Чипилски заяви, че компромис няма да бъде направен, тъй като таксите са адекватни на инвестициите, вложени в модернизацията на Бургаското летище. Седем са предварително планираните полети, които трябва да бъдат обслужени до 13.30 часа, когато се очаква протестът да приключи.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.