Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бедствено положение в община Мездра
25 Май 2015
След пороя обстановката постепенно се нормализира. Засега обаче бедственото положение остава в сила
След снощния проливен дъжд и градушка в община Мездра, обстановката постепенно се нормализира. Засега обаче бедственото положение остава в сила, съобщава БНТ. Днес комисии ще оценяват щетите, за да преценят дали бедственото положение да бъде отменено.
 
Късно снощи проливният дъжд наводни цели участъци по международния път Е-79 между Мездра и Враца и създаде затруднения за движението. Десетки коли закъсаха в огромните локви и се наложи да бъдат изтегляни със специализирана техника. Дъждът беше придружен със силна градушки, на моменти с големина на орех.
 
Веднага след спирането на валежите обаче, речните нива започнаха да спадат. Най-сериозно е положението в Мездра, където са наводнени частни и обществени сгради. Под вода са приземните помещения на детска градина, където тази сутрин връщаха родители и деца, защото отводняването ще продължи с часове.
 
“Никой не ни предупреди, че няма да работи. Очакваше се това, след този дъжд”, сподели майката Мариела Недева.
 
“Сега започваме да изпомпваме, от Враца също ще дойде екип с помпа, лошото е дали пак няма да избие още вода после”, обясни Васко Иванов, началник на РЗПБЗН-Мездра.
 
В съседното до Мездра село Боденец пороят отскъсна подпорна стена и две къщи са застрашени от срутване.
 
“Обадих се на 112, дойдоха два часа по-късно и не взеха никакво отношение. Казаха – утре ще дойдем, чакам ги, още ги няма”, разкри Данаил Данчев.
 
Наколко свлачища се активизираха по пътищата във Врачанска област и движението в тези участъци е затруднено.
 
“Свлачището по път София-Мездра през Искърското дефиле се разчиства от ОПУ и там ще продължат ремонтните работи”, съобщи кметът на община Мездра Николинка Кътовска.
 
Въпреки че положението в общината се нормализира, хората са притеснени от прогнозите за времето, които предупреждават за нови валежи в района.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.