Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бъчварова: Случаят с ТВ 7 приключи вчера, продължаваме напред
30 Април 2015
Става въпрос за недобра координация вътре между нас самите, с която можехме да избегнем цялото това струпване, което естествено подразни журналисти и граждани

Сама се уверих на място вчера каква е ситуацията. С всички въвлечени в тази ситуация страни разговарях. Час след това имах пълната картина, затова приех и двете подадени оставки на наши служители.

Става въпрос за недобра координация вътре между нас самите, с която можехме да избегнем цялото това струпване, което естествено подразни журналисти и граждани.

Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова. "Решенията за увеличаването на полицаите на място са били по преценка на присъстващите ръководители на полицията на място. В желанието си да овладеят ситуацията, са превишили мерките. Ако се бяха координирали предварително и ако имах възможност да отида по-рано, нямаше да допуснем това голямо струпване", каза вътрешният министър.

"Желанието не е било да се повлияе върху медията, а да се гарантира спокойствието на тази ситуация. Присъствието на полицията в този случай е било само, за да охранява дейността на частния съдебен изпълнител", опита се да увери Бъчварова.

"Към момента нямам основание да очаквам допълнителни резултати от допълнителни разследвания. Случаят приключи вчера. Продължаваме напред", каза Бъчварова.

Полицаите са решили да си изпълнят много добре задачата, малко са прекалили, но това са вътрешни отношения, които се надявам да изясним и да работим по-добре, заяви Бъчварова.

Запитана дали полицаите на място пред сградата на ТВ7 са докладвали на главния секретар на МВР, Бъчварова заяви, че и той е бил информиран в някакъв етап. "Главният секретар на МВР следеше процеса, знаеше, цялата бройка впоследствие се установи. Беше ме информирал защо се е наложило увеличаването на бройката, която се оказа реално повече, отколкото той знаеше, защото от различни места са повикани хора, които да се включат и така се е получило струпването", обясни с недомлъвки вътрешният министър.

Решението на полицаите на място да извикат още екипи било желанието им да се справят със ситуацията, по думите на Бъчварова. "Говорим много за това, че трябва да има повече полицейско присъствие по улиците, да гарантираме сигурността. Но това понякога може да доведе до такива по-крайни изяви. Да се намери балансът е по-трудната задача, затова не виждам никаква преднамереност, насочена срещу медията", обясни тезата си Бъчварова.

Според нея, органите на реда били получили информация, че им е отказано да им се предостави съответната техника. "Самият списък е съставен по някаква логика, но указанието е било да се започне с тази техника, която е била с най-висока стойност. Затова са се насочили към сървъра. Не знам дали това е най-правилното решение, но не зависи от мен и не го вземам аз", каза тя.

Бъчварова заяви, че вчерашният случай било тема, която позволява спекулации, но тя е доволна, че МВР е успяло да овладее ситуацията. При неизясняване на тези обстоятелства можеше това да продължи и всички да се чувстват застрашени, добави Румяна Бъчварова. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.