Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Борисов постави условие на Ваньо Танов, за да остане директор на митниците
26 Април 2015
Премиерът уточни, че ще бъдат въведени строги мерки в граничните и митническите служби, за да бъде стабилизирана работата им
Директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов няма да бъде сменен, ако събирането на приходите стигне 1, 6 млрд. лева. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Свиленград, където беше открита Пречиствателна станция за отпадни води по ОП "Околна среда". Премиерът уточни, че ще бъдат въведени строги мерки в граничните и митническите служби, за да бъде стабилизирана работата им.

Ще бъде затегната работата по митниците, заяви премиерът:

Това, което ще направим, е да стегнем митниците. Моите уважения към митничарите и граничарите, но такива мерки им въвеждам сега, че около милиард и пет-шестотин милиона трябва да съберем повече.

Борисов обясни, че кадрови промени в митниците има непрекъснато:

Сега работят добре, събират повече пари. Всяка сряда гледам приходите и по приходите разбирам работят ли добре или не. Минат ли милиард и пет-шестотин милиона, може да са спокойни.

Ще бъде изградено съоръжението по българо-турската граница, каза още премиерът:

Сега огромни усилия се хвърлиха в Средиземно море просто заради огромния брой жертви, но това пък от друга страна ще доведе повече бежанци към нас, така че с всички съм разговарял. "Фронтекс" особено го засилваме. Но най-вече ние трябва да си стабилизираме работата по границите и да се ударят каналджиите тежко.

Премиерът Борисов каза, че новооткритата пречиствателна станция е най-голямата инвестиция в региона:

Огромен проект за 46 милиона. Такъв няма за региона. Спортната зала работи добре, магистралата ще я направим тази година, ж.п.моста и ж.п.линията.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева съобщи,че след като заработи пречиствателната станция се решават проблемите със замърсяването на река Марица. Министър Василева припомни какво е било състоянието на околната среда преди построяването на станцията и обясни ползите за трансграничния регион:

Нямаше пречиствателна станция. Отпадните води, събрани от канализацията със стари бетонови, затлачени тръби се заустваха директно в Марица, с което се замърсяваше реката и се причиняваха екологични щети.имаше 50% загуби на вода, 80% от водопроводната мрежа беше от стари етернитови тръби. Сега имаме реализиран успешно проект, който беше изпълнен чрез полагането на близо 24 км канализационни тръби и 15 км водоснабдителни тръби. Освен това една пречиствателна станция, която в пълна степен изпълнява изискванията на законодателството. Осъществяваме и ангажиментите си за трансграничните взаимоотношения.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.