Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Военна прокуратура повдигна обвинение на бригаден генерал Димитър Шивиков
20 Април 2015
Генерал Шивиков неправомерно е използвал труда на четирима подчинени му военнослужещи, за извършвали ремонтни дейности в жилището на Шивиков

Софийска военно – окръжна прокуратура повдигна обвинение на бригаден генерал Димитър Шивиков за злоупотреба със служебно положение. Престъплението е по чл. 387 ал. 3, вр. с ал. 1 НК, съобщават от прокуратурата.

На 12.03.2015г. представителят на висшия команден състав от Българската армия бригаден генерал Шивиков неправомерно е използвал труда на четирима подчинени му военнослужещи, отклонявайки ги от непосредствените им воински задължения, които е трябвало да изпълняват в гр. Карлово.

Извън служебните им задължения четиримата военнослужещи са извършвали ремонтни дейности в жилището на Шивиков, находящо се в гр. София. По този начин Шивиков се е облагодетелствал не по установения от закона ред и е уронил престижа на Министерство на отбраната и Въоръжените сили на Република България.

Спрямо Димитър Шивиков е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 1000 лв.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.