Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Енчев: Националната сигурност на България струва 40 стотинки
20 Април 2015
Според Велизар Енчев правомощията на Комисията по досиетата могат да се осъществяват от НРС, ДАНС и Служба "Военна информация"

Независимият депутат Велизар Енчев ще внесе във Военната прокуратура шифрограми, на които се виждат имената на чужди граждани, които са сътрудничили на българското разузнаване.

Това е нарушение на закона, заяви Енчев пред Нова телевизия. Преди дни Енчев поиска закриване на Комисията по досиетата. От тези шифрограми се вижда, че е нарушен законът за държавната тайна, тъй като Комисията по досиетата не си е свършила работата, добави Енчев. Според него, комисията си позволява да дава оценки за всеки, работил в разузнаването.

"Работил съм в отдела срещу бивши социалистически страни, това е отделът за Югославия, Албания, Румъния и Китай. Работихме в Югославия срещу югославския комунизъм и срещу македонизма", заяви Енчев. Той разказа, че в читалнята на комисията всеки човек може да поиска информация за секретно дело, което да му се копира на диск, струващ 40 стотинки. "Националната сигурност на България струва 40 стотинки", подчерта депутатът. Енчев е категоричен, че всичките нарушения на комисията трябва да се разследват от прокуратурата и настоя тя да бъде закрита заради тези престъпления.

Комисията по досиетата е изразходвала над 30 млн. лева за 9-те години на съществуването си. Според Велизар Енчев правомощията на Комисията по досиетата могат да се осъществяват от НРС, ДАНС и Служба "Военна информация". /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.