Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Потушен е пожарът, обхванал вековна гора край село Клепало
18 Април 2015
В събота екипи на служба "ПБЗН" и горски служители угасиха всички тлеещи огнища в засегнатата територия
Напълно е потушен пожарът, който опустоши вековна гора край село Клепало, при границата с Македония. Дежурните огнеборци цяла нощ се бориха със стихия. В събота екипи на служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и горски служители угасиха всички тлеещи огнища в засегнатата територия. 

Все още е рано да говорим конкретно за щетите, каза директорът на Югозападното държавно предприятие, инж. Дамян Дамянов. Тепърва експертите ще проверяват доколко са засегнати вековните дървета. По негови наблюденя, са изгорели повече младите подрастъци от естественото залесяване, които са в ниския пояс на гората, но има и поражения върху големите дървета, чиято възраст е над 120 години.

Големият пожар на българо-македонската граница е възникнал от запалени стърнища в земеделски ниви в Македония. Вятърът бързо го е пренесъл на наша територия, в района на село Клепало. Над 500 декара вековна гора е унищожил огънят. Македонските власти са заявили неофициално, че започват разследване на причините за запалването.

От българските институци напомнят, че с рязкото затопляне на времето настъпва пожароопасният сезон и призовават хората, които обработват нивите си в близост до горски масиви, да не палят сухите треви и стърнища.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.